Select Page

Monika Jakus

+36 20 466 9967

opasmonika@gmail.com


I am a licensed Hungarian tour guide, with university degree (Russian language and literature, Finnish language and culture and turism)
More than 25 years practise with individual tourists and groups coming from Finland – not only in Hungary but as a tourleader – also in the West Balkan area: From Slovenia Croatia down to Montenegro also in Austria, Slovakia and  Transylvania in Romania. I speak Finnish, English and Russian. I can translate local guides stories to Finnish.
In my homeland I offer personalized tour with focused attention on tourist request. Travel like everyday residents of the city on the old underground, the legendary yellow trams or simply on foot – the best way to experience Budapest.


Olen Monika Jakus, unkarilainen, suomea puhuva virallinen paikallinen opas Budapestissa ja Unkarissa. Olen työskennellyt matkailualalla yli 25 vuotta. Aikanaan opiskelin suomen kieltä ja kulttuuria Suomessa ja Budapestin ELTE yliopistolla. Olen erityisesti kiinnostunut historiasta, arkkitehtuurista ja taidehistoriasta. Budapest ja Unkari avautuu eri tavalla paikallisen oppaan johdolla. Tervetuloa kokemaan ja näkemään Budapestia ja Unkaria opastuksellani. Tarjoan ohjelma – ja opaspalvelut Budapestissa ja Unkarissa sekä omatoimisille että
ryhmille niin myös matkatoimistoille – halunne mukaisesti. Unkarin naapurimaissa voin toimia matkanjohtajana: eli Slovenia, Kroatia, Montenegro, Serbia, Itävalta ja Slovakia niin myös Romanian Transilvaniassa. Puhun suomen kielen lisäksi englantia ja venäjää – voin paikalisten oppaan opastus tulkata suomen kielelle. Tehdään lomastanne vieläkin antoisamman, räätälöidään ohjelmanne henkilökohtaisesti. Olen kotimaassani kotona : Tervetuloa mukaan tutustumaan Budapestiin ja Unkariin.

Voin auttaa myös:

  • käännös -ja tulkkauspalveluja, suomesta unkariksi / unkarista suomeksi
  • majoituksen varaamisessa
  • ohjelma lippujen varaamisessa
  • tilausajolta bussin varaamisessa
  • hemmotteluhoitojen tilaamisessa